Андрей Ковачев: В Трън виждаме европейската солидарност в действие

Кандидатът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ и СДС д-р Андрей Ковачев се срещна с жители на община Трън. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Вторият в листата посети градския пазар, където местни производители, търговци и граждани имаха възможност да поставят въпросите си относно предстоящите европейски избори.

"Европа наистина трябва да стигне до всеки български дом, до всяко едно населено място. В Трън виждаме европейската солидарност в действие. Тук е пограничен район, от другата страна са Западните покрайнини. Една българска болка, която е следствие на несправедливи договори и тя може да бъде преодоляна единствено с механизмите на европейската интеграция, когато границите станат символични. Европейските средства се дават и за трансгранично сътрудничество с нашите съседи, и за подобряване на стандарта на живот във всяко населено място", заяви Андрей Ковачев. Той отбеляза, че страната ни е защитила един изключително висок бюджет в програмния период от 2021 до 2027 година за регионално развитие.

"Община Трън е инвестирала европейски средствата в подобряване на града и резултатът е видим. Местната власт, която искам да поздравя за проектите, които е реализирала, ще може да продължи да се възползва от европейската солидарност. Ще работим за това да успеем да наваксаме изоставането и да увеличим перспективата пред младите хора да остават в родния си град, да намерят щастието си тук, да създадат семейства.

Именно заради това се инвестират средства в детски градини и училища, в енергийна ефективност, в подобряване на градската среда", каза още Андрей Ковачев.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика