Андрей Ковачев: Мария Габриел се представи изключително добре на изслушването в ЕП

Евродепутатът Андрей Ковачев коментира пред Нова тв коментира и представянето на Мария Габриел по време на изслушването й в ЕП. "Тя се представи изключително добре. Повече от 2 часа и половина отговаряше компетентно на въпроси от различно естество. Мария Габриел има огромен ресор. Няма как да не споменем и факта, че г-жа Габриел завърши с българския химн", коментира Андрей Ковачев.

По думите му е много важно програмата „Хоризонт Европа” да има географски баланс и български научни институции и университети да могат да участват и печелят финансова помощ.

"България подкрепя европейската интеграция на Западните Балкани", заяви Ковачев в отговор на въпрос за позицията на страната ни относно членството на Северна Македония в ЕС.

По думите му евроинтеграцията е двупосочна улица. "Те трябва да си свършат своята работа. Фалшификацията и манипулацията на историята, които десетилетия наред са ни разделяли, трябва да останат в миналото и никога повече да не се повтарят”, коментира Ковачев.

Той е категоричен, че не трябва да се прави компромис с историята. Според него е задължително да обявим, че подкрепяме югозападната ни съседка по пътя й към еврочленството, но само с условия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България