Андрей Новаков във Враца: Ако получа подкрепата на хората, ще поискам членство в транспортната комисия в ЕП

Относно пакета „Мобилност“ мога да обобщя, че успяхме да избегнем най-лошия сценарий, макар че не го спряхме, където искахме. Щяхме да го направим, ако при гласуването участваха всички евродепутати от България. Понеже това не се случи, законопроектът мина на първо четене с много негативни текстове. Това каза кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Новаков, който заедно д-р Иво Ралчовски се срещнаха с представители на превозвачите от област Враца, съобщиха от партията.

Новаков обобщи, че най-вероятно ще има нов еврокомисар по транспорта, което може да доведе до повече възможности за положително развитие на ситуацията. „Взел съм решение за себе си, че ако имам подкрепата на хората ще поискам членство в комисията по транспорт, така че по най-прекия начин да работим за българския интерес. Ако получа офис в следващия европарламент, можем да го направим своеобразен офис на българския транспортен бранш. Затова е много важно кои ще са новите евродепутати. Горд съм, че съм заедно в листата с д-р Иво Ралчовски, защото виждам колко е уважаван в Северозапада и хора се отнасят с респект към него”, каза още Новаков. Той подчерта и ролята на Владимир Уручев, който дълги години достойно представя Враца и България в ЕП.

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ д-р Иво Ралчовски заяви, че ГЕРБ е партията, която се чува в европарламента. „За мен е чест да бъда в този силен отбор, заедно с изключителни професионалисти, които имат познания и капацитет да работят в ЕП и да носят все повече позитиви за България и нашия регион. Аз съм убеден, че тези избори ще протекат в правилната посока, за да изпратим силен отбор в Европа”, заяви д-р Ралчовски.

Кметът на Община Враца Калин Каменов бе категоричен, че със завършването на скоростната отсечка от Ботевград до Видин транспортният поток ще се увеличи драстично. „Убеден съм, че това ще раздвижи транспортния бизнес в региона и фирмите ще бъдат много по-печеливши, особено когато имат и добро лоби в Европейския парламент в лицето на Андрей Новаков и д-р Иво Ралчовски”, допълни Калин Каменов.

В отговор на въпрос от представителите на превозвачите областният управител Малина Николова заяви, че по време на ремонта на отсечката Мездра – Ботевград ще има алтернативни маршрути. „Очаква се в програмата на АПИ да бъде включен ремонт на пътя Мездра – Роман, така че ще има възможност по време на ремонта на Мездра-Ботевград да се движим без проблеми. Алтернатива е и ремонтираният път през Искърското дефиле. В тазгодишната програма на АПИ е заложен текущ ремонт и на пътя през Витиня, който ще се ползва много активно”, уточни Малина Николова.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика