Анита Мейзер плаче и припада в съда (обзор)

Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста скандалната миска Анита Мейзер. 52-годишната варненка е обвинена за смъртта на съпруга си Николай Димов след умишлено нанесена телесна повреда по време на бурен секс. Вчера на миската бе повдигнато и второ обвинение - за предлагане на 30 000 евро подкуп на полицаи, за да потулят случая.

Анита Мейзер предложила заплащане още с подаването на сигнала за смъртта на съпруга си по телефона в Пето РПУ във фаталната сутрин на 14 август. Това посочи прокурор Виолета Радева по време на делото. Въпросният разговор за пари е записан на диск и е приложен към досъдебното производство. По-късно Мейзер отново предложила пари в сградата на ОД на МВР. Там тя предложила на оперативния работник първо 10 000 евро, последвала оферта за 20 000 евро и накрая - за 30 000 евро.

По време на делото вчера беше потвърдена причината за смъртта на съпруга є - асфиксия от затягане на кабелни стяжки, или т. нар. свински опашки около врата му.

Анита е съзнавала, че поставя в опасност живота на съпруга си, посочи още прокурорът. Защитата на Анита Мейзер от двама адвокати, сред които бившият шеф на Варненския затвор Росен Желязков, поиска домашен арест за обвиняемата. Според тезата им клиентката им съдействала на разследването от самото начало, а и нямало никакви доказателства, че е предлагала подкуп, освен твърденията на един униформен служител.

“Аз съм невинна, аз съм майка и жена! Обичам мъжа си, защо да го убивам, имахме планове да празнуваме рождения му ден. Аз съм съдействала 100% на разследването и ще съдействам... Навлизам в т.нар. климакс и полудявам отвътре”, каза пред съда Анита Мейзер, която хлипаше непрекъснато. Още при влизането й в съдебната зала тя плачеше на глас, но приятели и близки на починалия Николай започнаха да й викат: “Хайде, стига с този цирк на опечалена вдовица.”

Съдът обаче не се трогна и я остави в ареста. Според съдия Соня Нейкова има опасност обвиняемата да се укрие или да извърши друго престъпление. Оказа се, че разследващите не са намерили американския й паспорт и Мейзер представяла само българската си лична карта. “Поредицата от престъпни деяния - с предлагане на пари, показва, че тя е готова на всичко, за да избегне наказателна отговорност по отношение на смъртта на съпруга си”, посочи съдът.

При обявяване на решението на съда за постоянен арест бившата миска припадна и се свлече в ръцете на полицейската охрана. Започнаха да я свестяват с вода и я измъкнаха през друга врата от залата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право