Ани Хоанг: С Люси не мислим за сватба

Двама души не трябва да обясняват любовта си пред света, смята певицата

През септември Ани Хоанг зарадва почитателите си от 15 български града. Заедно със АРТи и Ice Team, Мартина и други гост звезди в различните вечери, тя се включи в Турнетооо. Идеята за него бе на режисьора Людмил Иларионов – Люси, който събра на сцената интересен микс от артисти. Умишлено бяха включени населени места в Северна България с по-малко концертни прояви, с изключение на Плевен и Русе, при това входът беше свободен.

Когато се запознах с певицата с виетнамски корени Ани Хоанг, тя беше само на 20. Изваяно като порцеланова фигура красиво момиче, с прекрасен глас, пееше на благотворителен концерт за децата от Дома в Доганово. Тогава си помислих, че е още твърде млада, а в сърцето й вече са се настанили човещината и благородството. Оказа се обаче, че Ани е била едва в 4-ти клас, когато е организирала първата си подобна проява. Със своя приятел Люси Иларионов през година са правили и други благотворителни концерти, а набраните средства винаги са дарявали на Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Доганово. Тази година решили да се захванат с нещо по-различно – фотоизложба на най-добрите кадри на Ани, заедно с фотографа Теди Грозданов. За жалост, два месеца по-рано разбрали, че Домът в Доганово е закрит. „Така или иначе бяхме организирали всичко, трябваше някъде другаде да насочим средствата, които ще съберем. И се свързахме с майката на Станимир, който е от Видин, на 5 годинки и страда от детска церебрална парализа”, казва певицата. Уви, доброто дело е съпътствано и със скандал, който самата Ани отрази с публикация във фейсбук, част от която гласеше: „Скандалът продава! Лошата новина продава! Простотията продава!”

- Ани, защо написа това ядосано послание в профила си?

- Избухването ми беше свързано с това, че пуснах във фейсбук покани за благотворителната фотоизложба на всички наши познати с Люси, на всички колеги, на всички приятели. За съжаление, дойдоха само 5 човека. Интересът не беше голям, лайковете не бяха много. Очаквах, че ще се отзоват тъй наречените ВИП-ове, но те въобще не обърнаха никакво внимание. Бях много възмутена от този факт, затова исках да споделя, че сме прекалено равнодушни към добрите неща, които можем да направим. Затова пък, когато качиш една снимка по голи гърди, тя винаги привлича интереса.

- Какво те кара да се занимаваш с благотворителност?

- Знаеш ли, аз вярвам, че доброто е един кръговрат. Ако помогнеш на някой, който има нужда, със сигурност в момент, когато ти се нуждаеш от помощ, от подадена ръка и подкрепа, ще дойде и твоят ангел на доброто! Затова, нека да правим добро и да помагаме. Ако всеки даде по малко или помогне с мъничко, когато го направим повече хора и бъдем единни, ще сме много по-силни!

- Изкушавам се да те попитам, какво би казала на онези, които те подозираха, че си с един от най-добрите режисьори в бранша поради някакви кариеристични интереси?

- Да, с Люси сме от 8 години заедно, изписаха се много неща за връзката ни и по-специално за мен. Въобще не съм смятала да доказвам на хората моите сериозни намерения към него. Най-добрият съдник е времето. За мен беше по-важно двамата да се обичаме, да се разбираме и подкрепяме. Не смятам, че двама души трябва по някакъв начин да обясняват любовта си на света. Важното е да си я докажат един на друг. Аз съм я открила в Люси, както и той в мен, така че продължаваме напред заедно и не се вълнуваме какво пишат за нас. Нито сега, нито преди ни е трогвало особено. Мисля, че чак сега, след 8 години, другите ни приемат като двойка и като двама души, които се обичат. Все повече хора ни срещат и ни казват колко много ни се радват и как наистина виждат любовта в очите ни, което мен ме радва. Така че на онези, които са се съмнявали в моите чувства към Люси и въобще в нашата връзка, мога само да пожелая - да срещнат човек, който да ги обича и да ги уважава по начина, по който аз съм обичана и уважавана. Пожелавам им го от сърце!

- По едно време се заговори за сватба, каква е истината?

- Ако сме искали сватба, досега щяхме да я направим. Имаме само годеж. Аз винаги съм казвала, че за мен сключването на брак по никакъв начин не е гаранция за щастлив семеен живот. По-важно е с човека вкъщи да се разбираме и да се подкрепяме и в хубавите, и в лошите моменти. Живеем си щастливо и хармонично, а за сватба никога не сме мислили. Това, че нямаме брак по никакъв начин не ни пречи. Не сме женени все още, но живеем като женени. И ако някой ден го решим, със сигурност ще уведомим всички. (Смее се.)

 

Стефан Петков: Кой казва, че нямаме тенори?

Арон Аронов ме кара да му говоря на „ти“, аз не мога, признава оперният певец

Някои „познавачи” на съвременното ни оперно и оперетно изкуство твърдят, че нямаме тенори. Напротив, имаме, при това с красиви гласове. Особено в Националния музикален театър. Един от тях е Стефан Петков. Завършил е музикално училище в Бургас, а после – музикалната академия „Панчо Владигеров“ в София при Констанца Вачкова. Обича оперетата от дете, затова не се колебае, когато му предлагат да започне работа в Драматично-музикалния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Тогава ръка му подава Марио Николов в дебюта му на оперетата “Прилепът”, за което е благодарен и досега. Там изиграва първите си роли, а после получава щатно място в софийската оперета. Тук застъпва централния теноров репертоар, а почитателите му непрекъснато се множат. Със Стефан сме приятели, затова си говорим на „ти“.

- Стефане, кои бяха учителите, които ти дадоха най-много в музиката?

- Веднага ще кажа – голямата доц. Констанца Вачкова, моят вокален педагог! Все още не мога да приема факта, че вече я няма. Тя ме научи на вкус в музиката, показа ми как да различавам красотата на различните стилове и най-важното - как да си използвам гласа. Като вокален педагог тя е наследница на школата на Христо Бръмбаров, нямаше ден да не го спомене. Според нея той бе най-великият вокален педагог в България. Бил е и невероятен артист – Скарпия, Ескамилио, Борис Годунов. Любомир Пипков е бил неин преподавател по камерно пеене. Той й дава клавира на „Янините девет братя“ и я убеждава, че ще направи страхотно ролята на Яна, макар че тогава тя е едва трети курс. Това се случва в навечерието на новата постановка на заглавието в софийската опера. Констанца отворила клавира, разгледала нотите. И казала: „Не, това не е за мен. Съжалявам“. Макар че големият Пипков е виждал точно нея в ролята на Яна.

– Потръгна ли ти с хубави роли?

– Да. С Добрина Икономова изиграх „Прилепът“, „Царицата на чардаша“ в постановката на Марио Николов, после Тасило в „Графиня Марица“, поставена от Светлана Атанасова. Дадоха ми и Павлин в „Българи от старо време“, отново с Добрина си партнирахме в пищната постановка на Николай Априлов. Играх Парис в „Хубавата Елена“ и Баринкай в „Цигански барон“. Много го обичам този „Барон“, а и трите ми партньорки - Добрина Икономова, Марияна Арсенова и Валя Корчакова, бяха прекрасни.

- Ти като Баринкай имаш на разположение цели три красавици в ролята на Сафи, така ли?

- И трите са прекрасни. Добрина в най-добрия смисъл на думата е много женствена, много мека. Моят тембър си подхожда много с нейния, с нея се чувствам отлично, имам сигурна опора. Освен това е и много колегиална. Бяхме заедно в Киев на оперетен фестивал и видяхме култура на много високо ниво. Украинците имат невероятно отношение към артистите – трябва да се поучим от тях, защото артистите имат нужда от комплименти и обгрижване. И режисьорите, и диригентите много уважават солистите, няма крясъци, няма изтъкване на недостатъци. Много хубави спомени имам и от Валя Корчакова, и от Марияна Арсенова като Сафи.

- Тенорите сте галеници на съдбата, обичат ви навсякъде. Твоят идол за тенор?

- Хосе Карерас. Казват, че моят тембър приличал на неговия. Неговата чувствителност и вкус много ми допадат. Естествено, обожавам Франко Корели и Джузепе Джакомини. Сегашните млади хора, които започват да се занимават с пеене, не знаят кой е Корели, кои са Бениамино Джили, Тито Скипа или Енрико Карузо. Не знаят дори коя е Гена Димитрова. А тя е наша съвременничка, почина през 2005 година. Срамота! Не може само да гледаш какво се върти в ютуб. Трябва да знаеш кои са били певческите колоси от миналото. А те не са малко.

 

И още в новия брой на "Жълт Труд"...

 

Емануела била на секс пости

Иво Аръков си търси гадже

Мегз подкара нова мощна кола

Калканджиева скочи срещу Розмари

Софи Маринова - влюбена повече от всякога

Дамян Попов си присади коса

Пол Маккартни отдавна е мъртъв, Стиви Уондър вижда

Яворов е вечният трети в любовта между Васил Стоилов и Ганка Найденова

Малко известни факти за маите

Искате дълголетие? Работете по-малко и почивайте повече

Операция съхранява собствените аортни клапи

Обувките стават все по-груби

ТЕЗИ ОЩЕ МНОГО ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 17 ОКТОМВРИ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица