Анкара: Не водим война със Сирия, а се борим с тероризма

Бинали Йълдъръм

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че страната му не води война със Сирия, а само се бори с тероризма.

„Турция не води война с нито една страна по света. В Сирия не става въпрос за война, а за борба с терористите. Тази борба се води не само от Турция, но и от 62 други страни, които влизат в състава на международната антитерористична коалиция начело със САЩ, сред тях са и Русия, и Иран“, обясни

Йълдъръм по време на Мюнхенската конференция за сигурността.

Отговаряйки на друг въпрос, турският премиер подчерта, че „ако някоя страна започне война с Турция, ще получи съответстващ отговор“. Той отново отбеляза, че военната операция в Африн не противоречи на нормите на международното право.

Междувременно, на партиен конгрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Афионкархисар Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган заяви в събота, че страната му се приближава към победа в провежданата операция в северозападния сирийски район Африн с всеки изминал ден.

Ердоган припомни също, че една от основните цели на операцията е да върне в родината им 3 милиона сирийски бежанци, предава Anadolu Agency. Според думите на турския държавен глава, към момента, турската армия е овладяла 300 кв км в сирийския кюрдски район.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток