Анкета решава съдбата на паветата по бул. „Дондуков“

 

Софиянци ще решат дали емблематичните стогодишни павета по булевард „Княз Александър Дондуков“ да бъдат премахнати или не. В анкета на уебсайта на Столичната община са представени 3 варианта за реконструкцията на булеварда в частта му от Младежкия театър до ул. „Кракра“, която трябва да започне през пролетта на следващата година. Първият предвижда паветата да останат, а строителите само да преподредят настилката, така че да се запълнят дупките и неравностите по пътя. Вторият вариант е калдъръмът да остане само при трамвайните трасета и зоната за паркиране, а пътните платна да се асфалтират. Третата възможност е паветата да се извадят навсякъде и на тяхно място да се излее асфалт.

Ремонтът трябваше да започне още преди няколко години, но не можа да се реши каква да е съдбата на настилката. Първоначално идеята беше трасето да се асфалтира, защото калдъръмът създава много шум и се поддържа по-трудно. Тогава кметът Йорданка Фандъкова настоя паветата да останат, защото допринасят за историческия облик на централния булевард.

Освен ремонт на пътната настилка през пролетта ще се подменят трамвайните релси по булеварда и ще се изградят перони при спирките на градските железници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България