Анри: Ще бъда като Пеп Гуардиола (ИНФОГРАФИКА)

Тиери Анри

Тиери Анри заяви, че ще бъде като Хосеп Гуардиола в "Монако". Бившият френски голаджия пое "монегаските", след уволнението на Леонардо Жардим за слаби резултати. Анри се връща на стадион „Луи II”, където дебютира в професионалния футбол през 1994-та. Френският отбор ще е първи в треньорската кариера на бившия футболист. Като играч за тима е участвал в 141 срещи, в които се е разписал 28 пъти.

"Пеп Гуардиола е еталонът - каза Анри. - Научих се как да играя играта, когато отидох в "Барселона" под негово ръководство. С Пеп можеш да говориш за футбол. Само вижте неговите иновации в играта. Той е изпреварил времето си, виждал съм го отблизо. Винаги се учиш от хората, те те вдъхновяват. Но също така трябва да придадеш и нещо свое."

Бившият нападател на "Арсенал" помогна на "Монако" да спечели титлата в Лига 1 през 1997 г. По думите на французина, най-добрите му изяви обаче били под знамената на "артилеристите" с мениджър Арсен Венгер.

Анри: Ще бъда като Пеп Гуардиола (ИНФОГРАФИКА)

"Той отключи много неща в ума ми - добави Анри. - Никога няма да забравя дните, в които работихме заедно. Винаги е имала специална връзка между нас, така че със сигурност ще нося в сърцето си нещата, на които ме е научил."

Анри подписа договор с "Монако" до юни 2021 година. Тимът обаче е в криза. "Монегаските" са сред изпадащите след 9-ия кръг в Лига 1 и актив от 6 точки. Новият треньор ще дебютира в събота срещу деветия в таблицата "Страсбург".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят