Ансамбълът завърши със злато в Минск

Ансамбълът по художествена гимнастика завърши със злато на обръч и бухалки на турнира от веригата „Чалъндж“ в Минск. Отличието е малка компенсация за скандалното съдийство в многобоя, което стави отбора със сребро в многобоя.

За последното си изпълнение Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова бяха оценени с 28,600 точки. Техни подгласнички станаха отборите на Беларус (28,450) и Украйна (28,100). Тимът на Русия отново допусна груби грешки, но този път арбитрите не си затвориха очите – 23,400.

От Минск момичетата взеха пълен комплект медали. След среброто в многобоя, взеха бронз на топки с 29,450 т. Толкова получи и ансамбълът на сборная, но той се нареди втори заради по-високата си оценка за изпълнение - 8.75 срещу 8.65 на българките. Първи станаха италианките с 29,800.

В индивидуалното Боряна Калейн остана на крачка от отличията – четвърта на топка с 22,550 т. А във финалите на другите два уреда тя завърши шеста на бухалки и седма на лента.

Надпреварата е част от подготовката на тима за световното в Баку през септември. И  докато ансамбълът вече има квота за олимпиадата, индивидуалните гимнастички ще преследват на виза за Токио 2020 на световното през септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт