Ансамбълът предаде зрелищно щафетата

Ансамбълът ни взриви 12-хилядната публика с прощалните си изпълнения в „Арена Армеец“. Спектакълът предложи много емоции, светлинно и звуково шоу, на което дори и най-безразличните към красивия спорт трудно биха устояли. А най-нетърпеливите започнаха да пълнят залата два часа преди старта на бенефиса.

Всяка от гимнастичките изигра съчетание, което е било съдбовно в нейната кариера или на целия отбор. Най-тежкия момент тимът изживява след тежкия инцидент със съотборничката им Цветелина Стоянова, която падна от шестия етаж на жилищна сграда.

„Шапки долу и респект към Любомира Казанова, тя спаси тогава отбора“, отсече Илиана Раева.

„Няма друг случай в историята за два месеца да тренираш и да вземеш медал от игрите“, допълни треньорката Ина Ананиева.

Ренета Камберова бе наречена човекът отбор. Синеоката чаровница изпълни съчетание под музиката на „Лунната соната“.

„Тя беше дясната ми ръка - уточни Ананиева. - Като кажех нещо, Рени намираше начин да го сведе подходящо на момичетата.“

Неотразимата Елена Тодорова изпълни композиция под звуците на „Фантомът от операта“, с която гимнастичките печелят първия си златен медал - на световното в Монпелие през 2012 г. „Ленчето, както аз я наричах, беше моят човек - разкри Раева. - Слушаше, тренираше, не мислеше за обстановката около нас.“

 

63-01

Цветелина Найденова бе наречена от треньорката „железният войник“. „Няма нещо, което да не може да прави в гимнастиката - гъвкава, интересна, психически устойчива“, поясни Ина. Нейната възпитаничка имаше честта да представи композиция, под чиито звуци тимът взима първата си световна титла в многобоя от Измир през 2015 г.. Така след 18-годишна пауза родната гимнастика отново имаше абсолютни световни шампионки.

Капитанът Михаела Маевска призна, че грешката на олимпиадата Лондон 2012 е коствала отказване, но след това се е върнала заради самите момичета. „Тя е истински капитан - обяви Ананиева. - На едно европейско ни бяха объркали музиката и само с един жест веднага изкара отбора извън килима.“ Подобаващо внимание бе отделено и на Цветелина Стоянова, която продължава да се възстановява. „Тя е толкова красива, че всички чужденци я преследваха за снимки, тя бе екзотиката в нашия отбор“, обяви Илиана.

бенефис Златни момичета

Християна Тодорова бе избрала за представянето си ритмите по музиката на „Цар Лъв”. „Никога не я изпусках от поглед - откровена бе Илиана. - Беше дисциплинирана, но и голям инат. В един момент можеш да получиш най-красивата усмивка, а в друг да те погледне с убийствен поглед.“

Самата Християна призна, че й се е налагало хиляди пъти да пише наказанията на треньорката, но и съотборничките й помагали с по 100-200 написвания.

А Катрин Велкова, която вече е в ролята на треньор, бе наречена от Раева „моята аристократка“. Тя представи изящно съчетание, в което си партнираше с малките си възпитанички от „Локомотив“ (София).

На финала шампионките символично предадоха щафетата на своите млади наследнички. И дълго бяха аплодирани.

Заради стотиците фенове, които останаха извън залата, отборът планира да направи втори спектакъл през декември.

Илиана Раева: Винаги сме правили красиви, истински неща

брнрфис Златни момичета

„Винаги сме правили красиви, истински неща - заяви председателят Илиана Раева, която от вълнение трудно сдържаше сълзите си. - Опитвах се да направя тези деца достойни хора. Била съм много строга, но знам, че във всеки отделен момент са усещали моята любов. Ако не бяхте вие, публиката, с тази огромна любов и вяра, може би щеше да ни бъде трудно и да не успеем. Заради вас сътворихме всичко. Нито един медал не струва от това, че сме успели да докоснем сърцата ви…Мили мои момичета, постигнахте мечтата си! В момента вие сте шампионки със самочувствие, вяра, с вдигнати глави. Един отбор си отива, но имаме нови момичета.  Нека вярваме в тях. Обичам ви!“

Раева благодари на спортния министър Красен Кралев, на кмета Йорданка Фандъкова, на семейството си за тежките моменти, в които са били. И на най-голямото си постижение - треньорката Ина Ананиева. Именно тя наследява Раева след олимпиадата в Лондон 2012 и извежда ансамбъла до бронз на игрите Рио 2016.

12 000 зрители аплодираха Цвети

Цветелина Стоянова сътвори най-емоционалния момент на бенефиса на ансамбъла. Гимнастичката излезе от ВИП ложата просълзена и развълнувана, а 12-хилядната публика я аплодира дълго със ставане на крака. Това бе и първата публична поява на момичето, което през юни опита да се самоубие.

Цвети Стоянова изгледа шоуто в компанията на своя приятел Александър Любенов. Вратарят на футболния „Локомотив” (София) публикува после снимка с любимата си, която с ръцете си оформя сърчице.

Черно и бяло

С първия медал затварят устите на завистливците

Отборът печели първия си медал - бронз на световната купа в Москва, с което затварят устите на завистливците, че ансамбълът няма да успее. Катрин Велкова (вляво) игра именно по музиката от „Анастасия“ от 2010 г. А капитанът Михаела Маевска (вдясно) изпълни композиция от Лондон 2012, на която изпуска лента и тимът остава без медал от олимпиадата.

Признание

Момичетата се пенсионирали

заедно с Владо Николов

„Когато аз започвах да играя волейбол, тези момичета не бяха родени, а това лято се пенсионирахме заедно - изстреля бившият вече капитан на националите Владимир Николов. - За 8 години те спечелиха 81 медала и съвсем заслужено можем да ги наречем „златни момичета”. Началото на този отбор беше доста тежко - критики, нападки, недоверие. Но те показаха, че с труд, всеотдайност може да се постигне всичко. Най-големият им успех е, че сега заради тях залите са пълни с деца, които мечтаят един ден да постигнат техните успехи. С тях имаме нещо общо - не е красотата. А да играем пред такава прекрасна публика, да защитаваме честта на България!”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България