Ансамбълът с още по-трудни елементи

Невяна Владинова, Снимка АФП

Ансамбълът започна промени и в двете съчетания, като подобренията в хореографията и в сложността на някои елементи. „Направихме така, че да ни носят още по-високи оценки“, разкри старши треньорът Весела Димитрова.

Новостите ще бъдат отработени на двуседмичния лагер в Япония от 14 юни. А пред публика гимнастичките ще представят изпълненията си на турнира от веригата „Чалънджър“ в Минск (Беларус) в началото на август.

Ще има промени и в костюмите, но те ще са за световното в Италия след два месеца“, допълни Димитрова, избрана за треньор № 1 на април в анкетата на пресклуб „България“.

Медиите пък номинираха ансамбъла за най-добър отбор на миналия месец. Тогава националките станаха първи в многобоя на световните купи в Песаро и Баку, заслужиха и сребро в Ташкент.

А Невяна Владинова е спортист № 1 на април с 11 гласа, изпреварвайки Кубрат Пулев (4 вота), защитил интерконтиненталната си титла на Международната боксова федерация (IBF). Гимнастичката разкри, че още няма обяснение защо на европейското в Будапеща съдиите я класираха пета на бухалки въпреки изключително силното изиграване на съчетанието. „Излязох с първи номер и вероятно още нямаха критерии“, предположи тя.

За избирането си за спортист № 1 на април Невяна Владинова бе наградена с почивка за двама в курорта Пампорово. В събота гимнастичката е поканена да играе многобой на силния турнир в Барселона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт