Ансамбълът с хеттрик в Ташкент

Ансамбълът направи хеттрик на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан). В последния ден на надпреварата момичетата извоюваха честта българският химн да звучи в тяхна чест, спечелвайки златото на 3 топки и 2 въжета. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева изиграха силно съчетанието си, за което получиха 17,600 точки. Втори на почетната стълбичка се качиха украините (17,400), а трети са рускините (17,100).

Преди това гимнастичките, водени от Весела Димитрова с асистент Михаела Маевска, взеха сребро на 5 топки, както и преди това в многобоя.

Силно се представиха и момичетата в индивидуалното. Две българки заеха призовите места на бухалки. Катрин Тасева взе сребро (17,400), а дебютанката Боряна Калейн (17,350) се окичи с бронз. Убедително титлата заслужи рускинята Дина Аверина (18,900).

За Тасева това е трето отличие от турнира след бронза в многобоя и на топка.

След 2 седмици в София е Световната купа в „Арена Армеец“ и феновете на гимнастиката ще могат на живо да гледат изпълненията на нашите момичета.

А утре от 18,30 ч в хотел „Маринела“ ще бъде представена биографичната книга „Златните 8“ за най-успешния наш ансамбъл, спечелил 81 медала за 7 г. Автор е Стефан Ралчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт