Ансамбълът прибави и две титли от Баку

Снимка АННА НЕДКОВА, БФХГ

Ансамбълът завърши впечатляващо последния старт за световната купа по художествена гимнастика в Баку. Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска грабнаха три медала – два златни на отделните уреди и сребро в многобоя. В неделната надпревара резервата Стефани Кирякова, която замени контузената Теодора Александрова, се реваншира за неточностите в съботния ден и спаси няколко инфарктни отигравания. На пет обръча Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Кирякова заслужиха 19,800 т., което им отреди първото място. А на три топки и две въжета момичетата бяха оценени с 19,050 т. и отново стъпиха на най-високото стъпало на стълбичката.

Гимнастичките ни взеха още две сребърни отличия – Катрин Тасева на лента и Боряна Калейн на бухалки. И двете обаче са първи за сезона на други два уреда – Катрин е № 1 на обръч, а Боряна на лента.

Надпреварата пропусна най-добрата ни гимнастичка Невяна Владинова, която още не е във върхова форма след лечение на травма.

Състезанието в Баку бе последно преди европейското в Испания в началото на юни. Треньорският щаб на ансамбъла пък се надява Теодора Александрова да бъде възстановена за световното в София през септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт