Ансамбъл “Шумен“ представи България в Шанхай

Ансамбъл „Шумен“ представи града и страната на Международния фестивал на фолклорното изкуство в Шанхай и се завърна с приз за най-динамична група. Съставът бе сред 11 чуждестранни групи от Мексико, Колумбия, Нова Зеландия, Египет, Индия, Южна Корея, Хърватска, Латвия, Русия, Полша и България, селектирани от организаторите за участие във форума, който се провежда на всеки две години.

В петък ръководителят на ансамбъла Катя Кайрякова и част от младите шуменски танцьори се срещнаха с кмета на града Любомир Христов, за да благодарят за оказаната подкрепа за пътуването. „Пред многобройната публика на различни сцени представихме китка от уникални български песни и танци. Бяхме посрещнати много топло, а това беше изключително мотивиращо за едно чудесно представяне“ разказа Катя Кайрякова. Освен участията на различни сцени, те са били гости и в училище, където представили българското фолклорно изкуство.

"Благодарим ви за това, че сте нашите посланици по света, че представяте българското фолклорно изкуство по най-добрия начин. Така разказвате за нашата страна и прославяте Шумен", поздрави танцьорите за успеха им градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони