Антимафиоти разбиха втора наркобанда в Търново

Снимка: Архив

Антимафиоти са разбили втора наркобанда за тази година във Велико Търново. При спецоперация в събота на ГДБОП и БОП в старата столица са били задържани общо 14 лица от целия регион. Болшинството от арестуваните са от Велико Търново, а четирима са от Горна Оряховица. При обиски от имотите и колите им са иззети 4 кг марихуана и голямо количество амфетамини.

Спипан е и тарторът на наркомрежата. Това е 46-годишният Иван Досков, който е стар познайник на органите на реда в старата столица. Преди над 20 г той бе замесен във взривяването на гаража на тогавашния окръжен прокурор на болярския град Цанко Русев. Докато бе в килията, Досков бе подпалил с кибрит дюшека в ареста. Рецидивистът е бил съден и е лежал в затвор в Испания за разпространение на наркотици.

По време на спецоперацията в събота, криминално проявеният мъж е бил закопчан с белезници в жилището му във Велико Търново. При извършеното претърсване в дома му е открито и иззето солидно количество боеприпаси.

До един задържаните от организираната престъпна група са отведени в София и разследването срещу тях се води под наблюдението на Специализираната прокуратура. За Иван Досков Спецсъдът е постановил постоянна мярка "задържане под стража", а 8 от арестуваните са задържани за 72 часа.

Това е втори мащабен удар на спецполицаите срещу наркомафията от началото на годината във Великотъронвска област. През февруари бяха задържани трима души, за които има данни, че са лидери на наркоразпространението във Велико Търново и региона. Те бяха закопчани зрелищно при показна акция на ГДБОП в центъра на старопрестолния град. При акцията бе прибран известния на МВР Айдън Юсеинов -Анди. Малко преди да бъде окован с белезници заради дрога, представителят на търновския ъндърграунд зарадинеуредени финансови сметки попадна под изстрелите на двама братя близнаци от Павликени, известни с прозвището Червеите. Единият от куршумите го бе улучил в токата на колана и това като по чудо го спасило. Преди години Айдън Юсеинов участва в престрелка, но тогава се гърмя с негови бивши приятели от криминалния контингент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право