Антоанета Василева ще бъде задържана веднага щом стъпи в България

Жената на банкера беглец Цветан Василев - Антоанета Василева - която се предполага, че в момента също е в Сърбия, ще бъде задържана за 72 часа веднага щом се появи в България. Това стана ясно днес в Софийския апелативен съд (САС). Срещу нея задочно са повдигнати обвинения за пране на пари. Прокуратурата твърди, че жената на Василев е закупила къща на брега на Женевското езеро за 20 млн. швейцарски франка, "дарени" й от Цветан Василев. Обвинението твърди, че въпросните пари са част от присвоените от банкера-беглец милиони от КТБ.

Адвокатите й за втори път обжалваха вчера 72-часовия арест, който й бе наложен от прокуратурата. САС обаче определи, че няма правомощия да се произнася по прокурорски постановления за мерки за неотклонение, както и по обжалвания срещу тях. Такова бе и мнението на Софийски градски съд. С това решение производството по обжалване на ареста се прекратява.

Антоанета Василева е обявена за международно издирване, издадена е европейска заповед за арест й и е пусната молба за правна помощ и екстрадиция, уточниха от прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право