Антонио Таяни към Борисов: Изборният Ви успех надхвърля рамките на България

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни поздрави Бойко Борисов по повод встъпването му в длъжността министър-председател на Република България, информират от правителствената пресслужба.

„Вашите сънародници подновиха отново доверието си във Вас, за да продължите европейското развитие на България. Този категоричен изборен успех надхвърля рамките на България и ни ангажира всички заедно”, посочва Таяни в телеграма, изпратена до премиера Борисов. „Ние трябва да бъдем готови да работим за подобряването на нашия Съюз, защото гражданите на Европейския съюз очакват една Европа по-близко до тях. Една Европа гарант на нашия суверенитет, Европа, която ни защитава”, се казва в телеграмата.

Таяни изразява увереността си, че Европейският парламент ще работи в тази посока: „Очакват ни много предизвикателства – откриване на работни места, реформа на съдебната система, овладяване на миграционните потоци, борбата с тероризма. Убеден съм, че ние ще намерим общите решения на тези проблеми”.

Председателят на Европейския парламент изразява очакване българският министър-председател да се обърне към депутатите от Европейския парламент по време на следваща пленарна сесия в Страсбург.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България