Антонио Таяни: Нова отсрочка за Брекзит трябва да изключва преразглеждане на споразумението между Брюксел и Лондон

Нова отсрочка за Брекзит трябва да изключва преразглеждане на споразумението между Брюксел и Лондон. Това подчерта председателят на Европейския парламент Антонио Таяни на пресконференция в кулоарите на извънредната среща на върха в Брюксел, предава TACC.

„За нас е очевидно, че отсрочката не може да бъде с цел преразглеждане на споразумението. Ако има такава, е важно не колко ще бъде дълга, а каква ще бъде целта й“, предупреди италианският политик.

Таяни подчерта, че към настоящия момент ситуацията за ЕС е непонятна. „Нужна ни е яснота от Великобритания, трябва да разберем какво иска тя. Тогава ще можем да дадем отговор за нашите по-нататъшни стъпки“, поясни председателят на ЕП.

Към настоящия момент Брекзит е насрочен за 12 април, а ако не бъде дадена нова отсрочка, Обединеното кралство ще излезе от организацията без споразумение.

Очаква се лидерите на 27-те страни от ЕС да изслушат британския премиер Тереза Мей, която по-рано поиска ново отлагане на Брекзит до 30 юни. След това тя ще напусне срещата на върха и лидерите ЕС-27 ще трябва да вземат решение по въпроса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа