Антон Кутев: Коалиция с ГЕРБ или ДПС ще е пагубна за БСП

„БСП може да е първа политическа сила в следващия парламент, но въпросът е с кого ще управлява. Повторна коалиция с ДПС ще е тежък компромис”. Това обяви Антон Кутев от БСП в ефира на БТВ по повод очакваните предсрочни парламентарни избори. Според него не е възможна и коалиция между ГЕРБ и БСП.

"Няма сила, която да ме убеди, че в такова нещо и, че това може да доведе до някакъв реален резултат. Най-големият грях на политиците, включително на БСП, от последните години, са компромисите, които сме правили", подчерта Кутев.

„БСП вдигна два пъти популярността си след президентските избори. Трябва обаче да си даваме сметка, че не ние спечелихме президентските избори, а ГЕРБ ги загуби", предупреди съпартицийците си социалистът. Той прогнозира, че след изборите силите между ГЕРБ и БСП ще бъдат приблизително равни.

Кутев е категоричен, че дори и да имат такъв шанс, социалистите няма да управляват заедно с ДПС. "Ако направим още един път компромис за безпринципна коалиция с ДПС, това ще е пагубно за БСП, категоричен е Антон Кутев.

По думите му новоизбраният президент ген. Румен Радев категорично няма да е зависим от БСП, но няма да му е лесно да оправдае голямото доверие, което получи на вота.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика