Антон Кутев: Обвинението срещу Елена Йончева е най-нескопосаното, което съм виждал

"Обвинението срещу Елена Йончева е най-нескопосаното, което съм виждал и нямам никакво съмнение, че това политическа игра. Защо го прави прокуратурата е един от най-сериозните въпроси в България". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев пред БТВ. Той добави, че това обвинение е повдигнато и защото тя си е позволила да направи много резки ходове, включително да осъди Борисов, и  това е оказало своето влияние. "След 4-5 години разследвания- кой е изпрал парите от КТБ, обвиниха Елена Йончева. А  един от най- близките хора до Цветан Василев по това време е Делян Пеевски, междувременно узакони стотици милиони. Той не е перач на пари, а Елена Йончева е, това е абсурдно", каза още народният представител. Той попита, какво престъпление е извършила тя - това че е плащала за техника и си е теглила заплатата ли? "Защо прокуратурата се занимава с Елена Йончева, а не с Пеевски и Бареков. По времето, в което тя е получавала парите от КТБ, половината от властимащите си държат парите в тази банка, но тях също ги няма в обвинението", каза още Антон Кутев.  

"Подкрепата за БСП е достатъчно голяма, има и социолози, които го показват. Корнелия Нинова няма алтернатива за лидер в партията и това се знае от всички. И според социолозите е ясно, че БСП върви в правилната посока и  това ще се покаже и от Конгреса", каза още Кутев Той добави, че на това заседание левицата ще обсъждам два документа - предизборната платформа и окончателния вариант на "Визия за България". Кутев заяви, че те ще определят много от нещата за евроизборите и подреждането на листата на БСП.  "На дневен ред са въпросите за кохезионната политика, Европа на две скорости, валутния механизъм ERM 2 и по тях нямаме никакви противоречия с ПЕС, а не Истанбулската конвенция, която е доказано антиконституционна", каза още Антон Кутев

 

 

Във връзка с изказването на премиера Борисов на съвещанието на ГЕРБ, Антон Кутев заяви, че при всяко свое изявление Борисов лъже поне два пъти, защото той не може по друг начин. "Мога да докажа безброй лъжи, които той е казал. Това са неща, които той знае, че не са истина, но ги казва, за да си повдигне имиджа", обясни той. Социалистът попита- как обаче Борисов ще светне синята лампа на актива си? "Явно е, че им казва да внимават, за да не започне да ги арестува. Това трябваше да стане преди 10 години, защото в неговото обкръжение има хора, които са легендарни, но прокуратурата не се занимава с тях. Там имаше каратисти, паши, султани и други, но никаква лампичка не им светна", каза още Антон Кутев.   

 

По повод изложбата, която вчера той откри в парламента, в подкрепа на донорството, Кутев обяви, че в първия ден на голямата кампания бяха събрани 30 000 лв. "В България имаме само 10 трансплантации годишно, а трябва да стигнат 70. Затова трябва да убедим гражданите, че е много важно да се даряват органи, когато това е възможно", каза още Антон Кутев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика