Антон Кутев: Румен Радев влиза много силно в голямата политика

Снимка: БТВ/ Архив

Антон Кутев от БСП заяви, че Румен Радев влиза много силно в голямата политика, с голяма заявка и с голям рейтинг. Нормално е по някакъв начин да се противопоставя на работата на кабинета. Това, което показа конгресът на БСП е, че желанието за промяна е очевидно. Искаме да видим друга политика, друга икономика в България, друг начин, по който да работи това общество, каза още Антон Кутев.

В българската политика много от хората се занимават с това, което не е тяхна работа. Ако президентът е човекът, който трябва да балансира и трябва да дава визия напред, той това прави, коментира Кутев отчетеното от президента Румен Радев за двете години на "Дондуков" 2.

По думите на Кутев, естествено визията с неговите правомощия не може да бъде давана, тъй като в България те са много орязани. Но това не значи, че трябва да се повишават и ще трябва да се променя Конституцията. Според него, президентът може да си позволи да влиза много пъти там, където не е негова работа и той често пъти го прави.

"Това е най-работещият президент в момента по отношение на своите правомощия. И той това прави, след като всички други прегради не минат, накрая неговото вето много пъти се оказва онази последна бариера, която Конституцията позволява. И той го използва много активно. Обикновено мнозинството преодолява ветото след това, за мен тази функция на президента е много важна. Не видях никъде през тези 2 години да наложи вето и то да няма смисъл."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика