Апаши биха бивш полицай в Лом, отвлякоха кучето му

Снимка: Архив

Опасен апаш с двама помощници, единият от които жена, нахлули в дома на бивш служител на МВР в Лом, нахвърлили се върху него със сила и заплахи и отмъкнали белгийската му овчарка. Водачът на нападателите е арестуван, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Отвличането на домашния любимец станало в неделя към 19 часа, когато двама мъже и жена нахълтали в къщата на 54-годишния Явор С. и му наредили да им даде кучето си. Неканените гости твърдели, че четириногото – порода „белгийска овчарка” е собственост на техен познат, който им дължи пари и им връща борча чрез животното. Стопанинът - пенсиониран полицай, обаче заявил, че кучето и негово и не дължи никому нищо. Вбесен, водачът на нападателите Емил А./48 г./ хванал за шията бившето ченге и го засипал със закани, а Виктория И. /28 г./, която живее на семейна начала с него и Калоян К. /48 г./, взели кучето и изчезнали.

След като екс полицаят подал сигнал за случая, пазители на реда започнали издирване и към 22 часа открили и отвели в Районното управление тримата нападатели. Те отказали да посочат къде е отвлеченото куче, но по-късно животното е било открито и преглед на чипа му ще установи чия осбственост е. Емил А. е задържан за 24 часа, той е криминално проявен, замесен е бил в кражби на автомобили и трафик на хора. Съден е в чужбина, казаха криминалисти. По случая е образувано досъдебно производство за грабеж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право