Апаши задигнаха две каси с пари от дом за стари хора

Снимка: Архив

Неизвестни все още крадци са нахлули посред нощ в дом за възрастни хора в монтанското село Владимирово и са отмъкнали два метални шкафа със 7300 лева. Престъпниците се издирват, съобщиха от полицията.

Ударът е бил извършен в сряда към 2,40 часа. Бандитите изправили стълба на стенат на Дома за стари хора "Св. Николай" в село Владимирово, община Бойчиновци, качили се на втория етаж на сградата и счупили стъклото на прозорец. През дупката апашите се вмъкнали приюта и взели от счетоводството 2 метални шкафа. Касите били изхвърлени от крадците през прозореца и най-вероятно са натоварени на автомобил, с който офейкали. В откраднатите шкафове е имало 7300 лева. „Част от парите са служебни, но повечето са на настанените възрастни хора. Те се пазят в касите с протокол!”, заяви кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.

В дома във Владимирово живеят 52 баби и дядовци. Според криминалисти ударът е дело на професионалисти, които предварително са проучили дома и са действали целенасочено. Местопроизшествието е посетено от оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право