Апаши ограбиха с нощна измама дядо в монтанско село

Снимка: Архив

Неизвестни все още обирджии нахлули с измама по тъмно в дома на възрастен мъж в монтанското село Якимово, заплашили го и задигнали спестените му пари, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Грабежът станал към 23,50 часа в неделя в дома на 75-годишния Цветан М. Дядото вече си бил легнал, когато на вратата му се почукало и мъжки глас извикал, че току що крадци влезли в двора на стареца и той ги изгонил.

Стопанинът решил, че някой от съседите го брани от апаши и отворил вратата. В стаята обаче нахлули двама мъже, хванали го за врата и му заповядали да дава парите си бързо. Примрял от страх, дядото посочил на апашите връхна дреха на закачалката, в чийто джоб бил прибрал 527 лева. Крадците грабнали пачката и изчезнали.

Уплашен до смърт, старецът подал сигнал за грабежа в общината чак в понеделник следобед. Макар, че крадците били без маски обаче не могъл да даде описанието им на полицията. Най-вероятно пенсионерът е обран от местни апаши, в селото се знае, че Цветан М., който навремето е работил в АЕЦ и Кремиковци, има голяма пенсия и живее сам, коментираха местни жители. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право