Апаш задигна кола в Берковица, шофьорът го догони и залови

Снимка: Архив

Мъж от Берковица, видял как крадец отмъква автомобила му, подгонил с друга кола апаша, настигнал го и успял да го задържи, докато пристигналите полицаи го арестували, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Екшънът се разиграл към 1 часа след полунощ в сряда в града под връх Ком. 45 годишният Д. Й. чул шум пред прозорците на къщата си, погледнал навън и съзрял как мъж се качва в автомобила му „Пежо 206” и потегля.

Вместо да се паникьоса, берковчанинът веднага позвънил на тел. 112 и поискал помощ след което скочил в друга кола с двама-трима роднини и поел с газ след крадеца.

На изхода на Берковица по пътя към Монтана мъжът застигнал апаша, засякъл „Пежото” си и го спрял, а роднините му измъкнали наглеца. Пристигналите след сигнала на мястото полицаи щракнали белезници на автокрадеца, който се оказал 19 годишният Силвестър Г. от Кула.

Пробата с дрегер, показала, че младежът е пиян – 1,27 промила алкохол. Задигнатият автомобил е предаден на собственика му без повреди, а Силвестър Г. е прибран в ареста на полицията за 24 часа. Младежът и друг път е задържан за кражба на кола в пияно състояние, казаха криминалисти.

По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България