Апаш нападна полицаи с брадва, потроши патрулка

Униформените стреляли и викнали подкрепление, за да заловят

Многократно осъждан престъпник се нахвърли със секира върху служители на МВР, които направили опит да го задържат заради нападение над негов съселянин. Апашът скъсал униформите на полицаите, потрошил с брадвата колата им и се барикадирал в дома си. За да задържат нападателя, пазителите на реда стреляли и извикали подкрепление, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четвъртък към 1 часа след полунощ 42 годишният Антон Л. от село Кобиляк нахлул с брадва в дома на своя съселянин Живко К./50 г./, с който имал стари разправии, и заплашил да го съсече. Уплашеният мъж се обадил за помощ на телефон 112 и в селото пристигнали двама младши полицейски инспектори. Те се отправили към дома на нападателя, но той изскочил навън разгневен, с брадва в ръце и засипал полицаите с псувни и заплахи.

При опита да бъде задържан Антон Л. оказал съпротива, скъсал униформите на полицаите и замлатил с брадвата джипа им „Лада Нива”. От къщата излязъл с дърво и псувни и синът на апаша Атанас П./22 г./. След като единият от униформените стрелял във въздуха обаче двамата бабаити се прибрали в дома си.

Пазителите на реда извикали подкрепление, но Антон отказал да се предаде. В тъмницата той направил опит да избяга през покрива на къщата си, но бил заловен. Синът му обаче успял да се измъкне и да се укрие. Полицията го издирва.

Срещу апаша, който е задържан за 24 часа, е образувано досъдебно производство. Антон Л. вече е осъждан четири пъти за кражби, нападения и побои, опит да подкупи полицаи, които го спипали да кара пиян, и шофиране без книжка. Той излязъл от затвора преди месец след поредната присъда, заявиха криминалисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право