Апаш препи с крадена ракия

58-годишен мъж от антоновското село Свободица сигнализирал полицията, че са му откраднати 25 литра домашна ракия и междувременно тихомълком раздал правосъдие, като набил яко приятел, когото заподозрял, че е отмъкнал скоросмъртницата. Наквасеният  с греховната сливова си затраял, гузен заради кражбата, докато полицията не наредила пъзела.

Кражбата на ракията станала миналата сряда през деня, съобщиха от дирекцията на МВР в Търговище. Собственикът Б.Х. подал сигнал за липсата на драгоценната течност на другия ден, но се заел и със собствено разследване. В същото време криминалистите открили авера му М.П. (58г.) в дома му село Малка черковна в безпомощно състояние. Мъжът бил пиян и тотално неадекватен, за да бъде разпитан. Полицаите се притеснили за него, тъй като имал синини, които не били ясно дали са от падане при безпаметен запой, за какъвто говорело състоянието му, или имат друг източник. Откарали го в болницата в Търговище, където ден по-късно констатирали счупване на тазобедрена става. Едва тогава се разбрало, че собственикът на ракията раздал юмручно право и набил приятеля си другоселец, когото сварил обилно да се черпи, зареждайки бутилката си от чуждата туба спирт.

Двамата участници в ракиената драма били приятели и редовно си гостували, докато единият не посегнал на собствеността на другия, разказаха запознати.

Сега битият, който дълго ще се възстановява, ближейки рани, ще отговаря за кражба, а окраденият - за нанесената телесна повреда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право