Апаш с девет присъди отива в затвора за подкуп на полицаи

Криминално проявен мъж от монтанско село бе осъден на три месеца затвор за опит да подкупи полицаи, заловили го да шофира пиян.

Апашът Антон А. от село Кобиляк хвърлил в патрулката на служителите на МВР 50 лева, за да не го санкционират. Инцидентът станал сутринта на 18 май тази година, когато дежурните полицаи във Вършец получили сигнал за автомобил „Опел Астра”, който се движи в ромския квартал „Изток” с несъобразена скорост. До моста на река Ботуня униформените забелязали кола, която отговаряла на даденото им описание и подали сигнал на шофьора да спре. Той обаче дал газ и избягал. Пазителите на реда последвали беглеца и открили „Опела” спрян на улицата, но без шофьор.

Малко по-късно и водачът Антон А. бил открит във видимо нетрезво състояние. Той обаче извадил банкнота от 50 лв. и се опитал да я подаде на единия полицай. Тъй като униформеният не я взел, пияният пуснал парите през прозореца на патрулката с думите „Това е, за да оправим работата!“.

Апашът веднага е бил задържан, а оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. За опита за подкуп на служители на МВР Антон А. получи ефективно наказание „три месеца лишаване от свобода”.

Това е поредната присъда за Антон А., който досега е осъждан девет пъти за кражби, побои и шофиране без книжка, съобщиха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право