Апелативен съд-Пловдив остави за постоянно в ареста полицая наркопроизводител и дилър

Апелативен съд – Пловдив отказа да уважи жалбата на полицая от Пето РУ на МВР в града под тепетата Димо Танев , който искаше промяна на наложената му от Окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража”, и да излезе на свобода с подписка или парична гаранция.

Спрямо 29-годишния служител на реда и закона са подвигнати обвинения за извършени престъпления по чл. 354а, ал.1, пр.1 и чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че на 28 юли в къщата си в село Ръжево Конаре е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана, и е отглеждал растения от рода на конопа (канабис) в нарушение на установените в Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите правила. Съдът намери, че от събраните до момента доказателства не е разколебано обоснованото предположение, че именно Димо Танев е извършил престъпленията, в които е обвинен.

Като служител на МВР обвиняемият е призван да брани обществото от престъпления и извършеното е особено укоримо. Апелативните магистрати прецениха, че с оглед високата обществена опасност на престъплението, в което е обвинен, и на личността му има опасност да извърши ново престъпление.

За извършеното престъпление по чл. 354а от НК  законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5000 до 20 000 лева, а за престъплението по чл. 354в от НК наказанието е затвор от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева. Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право