Апелативната прокуратура в Търново с благотворителни кампании за детски дом и болно момче

По инициатива на Апелативната прокуратура във Велико Търново за поредна година в Съдебната палата се организира традиционен благотворителен базар на коледни сувенири, изработени от децата в Дом за деца с тежки увреждания „Слънчице“ - с. Горски Сеновец. В кампанията се включиха магистрати и съдебни служители от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура и от Апелативен, Окръжен и Районен съд, като закупиха ръчно изработени керамични фигурки за елха и магнитчета, носещи духа на Коледа.

„От продажбата са събрани 910 лева, които прокурорът в Апелативна прокуратура Румяна Ирманова връчи на Иванка Ботева, директор на ДДТУ „ Слънчице“, ден преди Рождество. С парите беше възможно да се закупят индивидуалните подаръци на децата пожелани в писмата им до Дядо Коледа. Останалите средства ще бъдат използвани за закупуване на видеплеър, както и за нови материали за арттерапията, която провеждат”, съобщиха от Апелативната прокуратура в старата столица.

Прокурорите и съдебните служители тази година са инициирали и благотворителна акция, в която събран 530 лева в подкрепа на 12 - годишният Ради, който е с тежко заболяване.

Със 118 лева от коледни картички, изработени от деца, служителите в Съдебната палата в болярския град подпомогнаха и Дневен център от семеен тип към Община Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България