Апелативният съд в Пловдив отряза жалба на циганин, обвинен в убийство през 2003 г.

Апелативният съд в Пловдив отряза жалбата на циганина Никола Камберов срещу определението на Окръжния съд, с което на мъжа от квартал „Столипиново” е взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Срещу Никола Камбуров, известен с прякора си Синбад, е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 63, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс за убийството на Божидар Моллов, извършено през 2003 година, като обвиняемият е направил опит умишлено да заблуди органите на разследването относно авторството на деянието, сочейки друго лице като извършител.

Въпреки опита на Никола Камбуров да прехвърли вината на приятеля си Янко (Яшар), магистратите решиха, че понастоящем са налице достатъчно доказателства, от които да се направи извод Камберов е автор на тежкото престъпление. Според апелативните съдии има опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление и затова го оставиха за постоянно в ареста до старта на съдебния процес, гласи решението на последна инстанция. Първоначалната версия на защитата бе, че Никола Камберов направил пълни самопризнания, защото е бил бит от полицаите, които му спрели и метадона, на който бил от 11 години, тъй като е наркозависим.

На заседанието в Апелативния съд обаче стана ясно, че самопризнанията били направени в присъствието на адвокат. От държавното обвинение твърдят, че Никола Камберов е признал за извършеното престъпление и дори е описал подробно какво е направил и къде е захвърлил ножа, с който пронизал смъртоносно Божидар Моллов заради прочутата в Столипиново красавица Зоя, която въртяла любов едновременно с двама мъже от квартала. Единият бил убитият Божидар, а другият бил Фарук, който пък бил приятел с Никола (Синбад) и Янко (Яшар).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право