Апелативният съд в Търново обяви за решаване дело за причинена смърт при взрив на природен газ

Драмата се разигра преди 4 години в Севлиево

Великотърновският апелативен съд разгледа в открито заседание дело, образувано по протест на Окръжна прокуратура – Габрово, с която подсъдимият Стефан С. /56 г/ е признат за невинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Трагедията се разигра на 8 март 2014 г., около 22.00 часа, в Севлиево, на ул. „Васил Левски“.

Като главен инженер на „Севлиевогаз 2000“ АД, да е причинил смъртта на Анатоли А. (11 г) и средни телесни повреди на 16-годишната му сестра, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – при разпределение на природен газ. Обвиняемият не установил и не отстранил възникнал теч край жилището на пострадалите, от който се натрупала достатъчно концентрация и произвела взрив, причинил увреждания, несъвместими с живота на Анатоли А.

В съдебно заседание представителят на апелативна прокуратура заяви, че поддържа протеста на Окръжна прокуратура-Габрово и моли съда да постанови нова присъда, с която подсъдимият да бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения.

От своя страна, представителите на защитата, както и самият подсъдим в своето право на последна дума поискаха от съда да бъде потвърдена присъдата на Окръжен съд – Габрово. След приключване на съдебните прения, съставът на Апелативен съд – Велико Търново обяви делото за решаване, като ще се произнесе със свое решение в едномесечен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право