Апелативният съд в Търново остави в ареста 76-годишен шофьор, прегазил 5-годишно дете в Русе

Снимка: Архив

Апелативният съд във Велико Търново остави в ареста 76-годишен шофьор, прегазил 5-годишно дете в Русе. След проведено открито съдебно заседание в четвъртък състав на апелативната инстанция потвърди определение на Окръжен съд –Русе за Петко Славов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. На мъжът, който е лежал година и половина в затвора и заради други катастрофи, е повдигнато обвинение за причиняване на смърт при ПТП, за което законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано по жалба на защитника на подсъдимия, поддържана и в съдебно заседание, с която се възразява, че не са налице предпоставките по чл. 63 ал. 1 от НПК за взимане на най-тежката мярка за неотклонение и се иска определяне на по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“.

В съдебно заседание представителят на Апелативна прокуратура поддържа становище, че определението на Окръжен съд – Русе е правилно и законосъобразно и следва да се потвърди.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице данни, от които да се направи извод, че са налице необходимите предпоставки по НПК за взимане на мярка „задържане под стража“ за обвиняемия и че към настоящия момент тази мярка се явява в най-голяма степен правилна и законосъобразна.

Определението на Апелативен съд – Велико Търново е окончателно и не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право