Апелативният съд в Търново остави в ареста двама обвинени в убийство в Луковит

Апелативният съд във Велико Търново потвърди определения на Окръжен съд – Ловеч за наложените мерки за неотклонение „задържане под стража“ за Веселин Костов /24 г/ и Самир Радоев /22 г/. Двамата са обвинени от Окръжна прокуратура – Ловеч в убийството на 29-годишния Калоян Каменов на 6 октомври. За тежкото престъпление ги грози затвор от 10 до 20 години.

Разследващите органи са иззели дървен крак, счупен от маса, с който са нанасяни удари по Калоян, и диск от видеокамера на къща в съседство, запечатала побоя. На диска ще бъде назначена техническа експертиза.

Разпитани са свидетели и от техните показания е установено как е възникнал инцидентът.

Около 21 часа в злополучния ден Давид карал колата на баща си „Опел Астра” по улица „Начална” в ромския квартал „Изток” в Луковит. До него се возел чичо му Калоян, на задната седалка имало още един пътник – Васил.

В същото време на терасата на къщата на Красимир се черпели домакинът и двамата му приятели Веселин и Самир. Давид паркирал в района и слязъл да търси свой братовчед. Към колата се приближил Веселин и започнал да удря в лицето през прозореца на автомобила Калоян. Към него се присъединил и Самир, по-късно пристигнал и Красимир, който носел дървена бухалка. Налагали с нея Калоян, докато той изпаднал в безпомощно състояние. Роднини на 29-годишния мъж го заварили в локва кръв, качили го в кола и го закарали в болницата, където лекарите констатирали смъртта му.

Аутопсията показала, че той има тежка черепно-мозъчна травма, рана в лявото слепоочие, получена в резултат на удар с твърд предмет с малка повърхност от рода на боксовете, счупване на черепната основа, множество контузии.

При разпита Веселин казал, че имал спречкване преди два-три месеца с Калоян. Затова била и фаталната свада. Обвиняемият признал, че в джоба си имал железен ключ с формата на буквата „Т” за смяна на свещи на моторна резачка и с него ударил по главата Калоян, след което продължил да го удря с дървена летва.

Делата в Апелативен съд – Велико Търново бяха образувани по въззивни частни жалби от защитниците на двамата обвиняеми, като и в двете жалби се иска отмяна на определенията на ОС-Ловеч и определяне на по-леки мерки за неотклонение.

И по двете дела, Апелативен съд – Велико Търново намира, че са налице изискуемите предпоставки по чл. 63 ал. 1 от НПК – достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили деянието, за което са обвинени, както и реална опасност те да направят опит да се укрият или да извършат ново престъпление.

Определенията на апелативната инстанция са окончателни и не подлежат на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България