Апелативният съд в Търново потвърди 25 г затвор за мъж зверски убил съпругата от ревност

Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъда от 25 г затвор мъж зверски убил съпругата си на пътя Русе – Бяла.

Със своя присъда от 13 февруари тази година Окръжният съд в Русе е признал Бахар Селим /34 г/ за виновен в това, че на 31 май 2016 г на главен път Русе-София, умишлено умъртвил Джейлян Селим /27 г/. Русенецът заклал жена си от ревност. Изпадналият в ярост мъж се нахвърлил върху съпругата си с нож и захванал да я мушка. Тя се опитала да избяга, излизайки от автомобила, но била настигната от Бахар, който продължил да забива острието в тялото и.

След като видял безжизненото тяло на съпругата си, Бахар Селим сам се обадил на телефон 112 и съобщил за убийството. По-късно вечерта бил открит и арестуван в дискотеката на село Пиргово. Според обвинителния акт убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Заради тези обстоятелства първоинстанционният съд го е осъдил на доживотен затвор.

Тъй като делото е разгледано по съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Съгласил се е да не се събират нови доказателства. Поради това определеното наказание „доживотен затвор“ е заменено с 25 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим.

Със същата присъда, Бахар Селим е осъден да заплати на родителите на убитата и малолетния и син кръвнина от по 150 000 лева на всеки от тримата.

Делото в Апелативния съд във Велико Търново бе образувано по въззивна жалба от служебния защитник на Бахар Селим В жалбата се прави оплакване, че постановената присъда е неправилна, необоснована, при допуснати нарушения на материалния закон и на съществени процесуални правила и наложеното наказание е явно несправедливо.

Моли въззивната инстанция да я отмени и да върне делото за разглеждане от друг състав на Окръжен съд – Русе или да я измени относно квалифициращите обстоятелства. В жалбата се настоява още да бъде намален размера на наказанието лишаване от свобода, както и сумите по уважените граждански искове. Защитникът твърди, че Бахар Селим е осъден и за това, че убийството е извършено с користна цел, без такова обвинение да има в обвинителния акт на Окръжна прокуратура-Русе.

Въззивна жалба срещу присъдата на ОС-Русе бе постъпила и от родителите на пострадалата като частни обвинители и граждански ищци. В нея те протестираха наложеното редуцирано наказание лишаване от свобода и настояха то да бъде увеличено на 30 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България