Апелативният съд остави в ареста полицаите, задигнали цигари за 300 000 лв. от контрабандист

Полицаите Петър Атанасов и Стефан Модев остават за постоянно в ареста, реши Пловдивският апелативен съд, който потвърди решението на магистратите от Окръжния съд, наложил на двамата постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража". Срещу служителите на Криминална полиция и Общинска полиция, които бяха арестувани на 9 юни, са повдигнати обвинения за грабеж на 75 мастербокса контрабандни цигари на стойност от 300 000 лв.

Според държавното обвинение двамата съучастници са нападнали контрабандиста Ерхан Хакков в склад на "Кукленско шосе", завързали го с белезници и му отмъкнали цялата стока с цигари. След като претоварили контрабандната стока в микробус собственост на Борислав Борисов, двамата оставили Ерхан Хакков в склада, завързан със свински опашки. Полицаите поискаха от Апелативния съд по-леки мерки за неотклонение с мотива, че имат да плащат кредити за жилищата си и има опасност банката да им ги вземе.

В съдебната зала обаче стана ясно, че ден преди обира Стефан Модев си е купил джип "Порше Кайен", който регистрирал в Пътна полиция-Пловдив, като обявената цена на сделката била под 5000 лв. Апелативните съдии обаче прецениха, че мотивите на колегите им от първа инстанция за ареста на полицаите са основателни и потвърдиха мерките им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право