Апелативният съд потвърди присъда на жена, предизвикала катастрофа с влак

Снимка: Архив

Две жени са станали жертва на сблъсъка

Бургаският Апелативен съд потвърди наказание на Габриела К., причинила смъртта на две жени при катастрофа между управлявания от нея микробус и пътнически влак. Габриела К. е призната за виновна, че е нарушила разпоредбите на Закона за движение по пътищата, съобщиха магистратите.

На 03.04.2015 г. е настъпила тежка катастрофа на железопътен прелез край село Вълчин, община Сунгурларе. Микробусът, зад волана на който е била Габриела К., е преминал през прелеза при редовно задействана сигнализация, указваща приближаването на влакова композиция. Автомобилът е ударен в задната си част от пътническия влак, движещ се по направление Бургас - Карнобат - Русе.

На място са загинали двете пътнички в микробуса, а третата е получила средна телесна повреда.

След разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие Окръжният съд е наложил наказание лишаване от свобода за срок от тригодини, което е отложено за петгодишен изпитателен срок, както и наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от пет години.

Втората инстанция е определила като правилен извода, че деянието е извършено при проявена небрежност. Съдът е отчел факта, че подсъдимата изобщо не е видяла влака. Тя е реагирала едва когато седящата на предна дясна седалка до нея жена е извикала „Влак“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България