Арабаджиеви готови да си платят данъците

Снимка: Булфото/Архив

Маринела лежи в затворническа болница заради високо кръвно

Разрешиха й преглед при кардиолог

Хотелиерите Ветко и Маринела Арбаджиеви били готови да си платят данъчните задължения. Това стана ясно вчера в Апелативния спецсъд, където се гледаше искането на Маринела за по-лека мярка за неотклонение.

Магистратите решиха, че дамата, чието име носи Японския хотел в София, трябва да остане за постоянно в ареста. Тъй като имала хипертонична криза, Маринела е преместена от килията си в болницата към Софийския затвор. Заради високото кръвно и проблеми със сърцето, ще є бъде направен преглед при кардиолог от специализираната болница „Света Екатерина”.

Маринела бе екстрадирана от Испания. Срещу нея и съпругът є Ветко, който също е в ареста, има 5 обвинения - за участие в организирана престъпна група, за 3 данъчни престъпления и за пране на пари. Вчера не стана ясно в какви размери са данъчните задължения на Арабаджиеви, но най-вероятно става дума за милиони, тъй като според разследващи техни фирми избягвали да плащат ДДС в периода от 2013 до 2018 г. Най-вероятно точните размери ще бъдат определени от назначените по делото счетоводни експертизи.

В залата вчера отново бяха дъщерята Александра и синът Вълчо, който също е обвиняем, но е на свобода срещу 500 000 лв. гаранция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право