"Арабеск": поглед в Черната кутия

"Моето второ Аз" от Асен Наков.

Проектът на фондация Fineact и "Арабеск" е послучай 50-ата годишнина на балетната трупа

Премиерата на "Арабеск" в Музикалния театър "Стефан Македонски" на 16 ноември четвъртък беше уважена от фенове, журналисти и представители на балетно-хореографската гилдия. Безспорно представлението "Градски шум - черната кутия" събра елитна публика. Въпросът е че много хора, които се интересуват от изкуството въобще, от танцовото изкуство в частност и най-вече от съвременен танц, пропуснаха страхотна вечер.

Първата част беше хореографията на Филип Миланов с помощник-хореограф Валери Миленков. В три истории, разказани интересно и на разбираем език, спектакълът Save the Kid третира проблемите на младежта и съвсем логично се прави от млад екип. Изпълнителите до един са ученици - от Националното училище за танцово изкуство и едно момиче от Английската гимназия.

Вторият спектакъл се оказа изключително висока летва не само за стандартите на България. "Моето второ Аз" на Асен Наков, е произведение с дълбок смисъл, богат и оригинален хореографски език, с идеална структура и силна поанта. В допълнение хореографът е подбрал изключително удачно танцьорите си, така че към високо идейното съдържание се наслагва и забележителното танцьорско и артистично изпълнение на Даниела Иванова, Петя Колева, Елизабет Якимова, Елена Китова и Стефан Вучов. За отбелязване е представянето на Елена Китова, която все още е ученичка в балетното училище. Като цяло тази забележителна творба е не просто добър танцов спектакъл, а чиста проба изкуство.

Да се надяваме, че страхотният проект на фондация Fineact и "Арабеск" отново ще бъде игран на сцената на Музикалния театър. "Градски шум - черната кутия" е поредният успешен спектакъл от поредицата събития, с които балетната трупа отбелязва 50-годишния си юбилей.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства