Арабски консорциум строи "Турски поток" през България

Италианците с двойно по-висока оферта

Арабско-италианският консорциум “Аркад” предлага най-ниска цена, за да построи българския участък на газопровода Турски поток, се разбра след като “Булгартрансгаз” отвори офертите на кандидатите. “Аркад” предлагат да изградят тръбопровода за близо 1,1 млрд. евро при срок от 615 дни. Те дават и оферта за по-кратък срок на строеж - 250 дни, но срещу близо 1,3 млрд. евро.

Почти двойно по-висока е офертата на втория допуснат в надпреварата - италиано-люксембургското обединение “Газово развитие и разширение в България”. Цената за 250 дни срок на изграждане е 2,4 млрд. евро и 1,6 млрд. евро за 615 дни.

Три консорциума подадоха оферти за българския участък на Турски поток, но до участие в наддаването не бе допуснат унгарският консорциум.

Поръчката за проекта е за близо 2,3 милиарда лева, обясни при отварянето на офертите изпълнителният директор на “Булгартрансгаз” Владимир Малинов.

“Има  консорциум, който се вписва в прогнозната цена”, каза Малинов. Той заяви, че до една седмица очаква резултати от класирането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес