"Арена-Шумен" домакинства над 50 състезания и концерти

Многофункционалната спортна зала "Арена Шумен"

Многофункционалната спортна зала "Арена Шумен" оживи спортния и културен живот в града - повече от 50 национални и регионални състезания, концерти и театрални спектакли са проведени в нея от откриването й в края на юли м.г. Резервирана е за различни прояви месеци напред, чак до октомври. За удобство вече може да се запазва и он-лайн през сайта arenashumen.com, казва Юлиян Вълчев, директор на ОП "Общински жилища и имоти", което я стопанисва.

Факт са и чуждестранни заявки за концерти на музикални групи.

До момента "Арена Шумен" е побирала максимум 2700 души публика. Пикът е достигнат по време на спектакъла на Камен Донев "За сватбите".

Максималната наемна сума е 3 000 лв., а когато се добавя и сцена, се оскъпява с още 800 лв. Приходите от наематели за спортни надпревари и концерти на основната зала и конферентната до момента надхвърлят 48 000 лв.

"Няма как да искаме печелба, но в обозримо бъдеще залата е възможно да се самоиздържа", коментира Вълчев. Голяма част от събитията в културния и спортния календар на община Шумен се провеждат в нея, но заплащането за тях е на себестойност, уточни той. Същото важи и за състезанията на местните спортни клубове.

Най-важното е, че "Арена Шумен" оправда очакванията като удобство и като функционалност, казват стопаните. Не случайно м.г. спечели приза "Сграда на годината" в категорията "спорт" на Министерство на регионалното развитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони