Арести в бургаския квартал "Победа" заради лихварство

Снимка: Архив

Арести бяха извършени в бургаския квартал "Победа", където живее преобладаващо ромско население. Специализираната акция е на служители на отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР и е във връзка с лица, извършващи лихварски дейности и изнудвания. "Има задържани двама души", коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Акцията съвпадна с натиска, който евродепутатът от зелените Ромео Франц оказва върху институциите у нас . Повод за това стана спирането на водата на 10 абонити на ВиК от ромски произход, които не са си плащали сметките от повече от година. Евродепутатът е изпратил писмо до омбудсмана на България Мая Манолова, МРРБ, ВиК Бургас и Община Бургас, с което в ултимативен тон настоява да бъде пусната водата на ромите.

От ВиК обаче са категорични, че няма да пуснат водата, докато длъжниците не си платят.

Междувременно видео, заснето от "Флагман", показа как жена от ромски произход се държи неадекватно по време на акцията, като прави стриптийз с елементи на кючек, а преди това крещи да дадат вода на един от арестуваните, защото щяло да му стане лошо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право