Арестували Майкъл Рапапорт за преследване на колежка

„Войната вкъщи“ е американски ситком, който прави своя дебют на 11 септември 2005 г. по телевизия FOX. Има големи прилики между него и други два сериала – All in the Family и „Женени с деца“, но за разлика от предните сериали, „Войната вкъщи“ засяга теми като хомосексуалност и хомофобия, наркотици и разсизъм.На 17 май 2007 е обявено, че сериалът е спрян и няма да има трети сезон, а последният епизод е излъчен на 22 април 2007 г. Една от главните роли в поредицата се изпълнява от Майкъл Рапапорт.

Желанието си да стане актьор Майкъл Рапапорт коментира така: „За първи път осъзнах, че искам да бъда актьор, когато се опитвах да бъда такъв. Знаеш ли, някой ми даде откъс от сценарии за слушане, когато все още работех в жанра на стнед- ап комедията. И веднага щом минах прослушването, разбрах: "Това е, което искам да правя."

Актьорът Майкъл Рапапорт е роден през 1970 г. в Ню Йорк, и двамата му родители – майка му, Джун Броди и баща му, Дейвид Рапапорт свързват живота си с радиото. Майкъл още в детските си години боготвори киното и театъра, негови кумири са Робърт Де Ниро и Кристофър Уолкън. Затова едва чака момента да отиде в града на мечтите си - Лос Анджелис. Започвайки с малки роли в стнед-ап комедията, той постепенно се приближава към първите си роли в телевизията, играейки второстепенни персонажи в China Beach, Murphy Brown, The Fresh Prince of Bel-Air. С времето Майкъл разбира, че освен комедията, може успешно да влиза и в по-сериозни образи.

Холивуд бързо отваря вратите си за талантливия актьор и той не след дълго получава първата си роля в киното. През 1992 г. участва във филма, на Антъни Дрейзан Zebrahead. На следващата година Майкъл буквално е затрупан с ангажименти и всеки проект се оказа по-добър от другия. Той успява да се появи в четири филма за една година, без да се брои работата му в телевизия.

И така успехът и отличния старт са очевидни и сигурен знак, че предстоят не по-малко значими проекти. Например през 95-та Рапапорт играе Барбет Шрьодер в трилъра „Целувката на смъртта” , последван от роли в спортната драма на Джон Сингълтън „Висше образование“. През същата година актьорът участва в спечелилия награда Оскар на Уди Алън, „Великата Афродита”.

В същото време Майкъл Рапапорт активно се снима и в телевизията, като по едно и също време играе в различни телевизионни сериали „Приятели”, „Спешно отделение”, „Войната в къщи” и др.

Като цяло неговият хъс и амбиции просто впечатляват всички и той е считан за един от най-трудолюбивите актьори в Холивуд. През 2000 г. той има възможност да участва в цели седем филма, без се да броят ролите в телевизионните сериали. Сред филмите на тази година са Small Time Crooks на Уди Алън, “Шестият ден”, където играе главната роля с Арнолд Шварценегер, “Мъже на честта на Джордж Тилман младши и други.

Майкъл се присъединява и към телевизионния сериал Бягство от затвора" в четвъртия сезон, превръщайки се в следващата "звезда" на проекта. Там влиза в ролята на Дон Селф, агент на Министерство на вътрешната сигурност на САЩ.

На въпрос къде се чувства в свои води - в киното или телевизията - за неговите предпочитания, актьорът отговаря дипломатично: „Мисля, че и двете са възможни. Както киното, така и телевизията са еднакви за мен.”

През 1997 година се среща с актрисата Лили Тейлър, но тя решава да сложи край на отношенията им. Майкъл обаче не се отказва лесно, той като е хлътнал до уши по колежката си и не спира да й звъни и да търси начин да възстановят връзката си. Дори е арестуван за опит за преследване. В резултат на това съдят решава да издаде забранителна заповед за Рапапорт и на него му е забранено да се доближава до Лили. През 2000 година актьорът се жени за Никол Битти, от която има двама сина. Семейството живее в Ню Йорк, въпреки че работата на Майкъл често го отвежда в Холивуд. През 2003 година Майкъл е въвлечен в скандал с актрисата наташа Лион. Рапапорт – собственик на квартира, където е настанил любовницата си, е принуден да я изсели от там, поради жалба от съседите за нейното непристойно поведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица