Арестували с „жълти рецепти” хирург, обвинен в незаконно придобиване на наркотични лекарства

Снимка: Архив

Известен хирург от Разград е задържан в понеделник с т.н. „жълти рецепти” за лекарствени продукти, съдържащи наркотични вещества. 51-годишният доктор е ползвал бланки на свой колега, тъй като самият той нямал това право и кочанът му бил отнет миналата година при повдигане на обвинение за незаконно придобиване на високорискови наркотични лекарства с цел разпространение.

Специализираната полицейска операция е стартирала около 10 часа, когато докторът бил закопчан на улицата. Паднал на земята пред минаващите и започнал да търка лицето си в асфалта, разказват очевидци. По тази причина лекарите в Спешна помощ оказали да дадат съгласие да бъде приведен в ареста. Към 18 часа прокуратурата и полицията в Разград издирваха външен невролог, който да прецени какво е състоянието на доктора и дали трябва да бъде оставен в болница под охрана.

Към момента не се уточнява колко бланки за лекарства, изписвани по специален ред, са намерени в хирурга. Направени са били обиски на два апартамента и колата на доктора. Разпитани са били и свидетели. Имало данни, че рецептите били издавани на имената на хора, които не били болни и не предполагали, че се нуждаят от морфин. Работата по изясняване на цялата ситуация, замесените в нея и количествата, които са били взети от аптеките, продължава.

Този месец предстояло да се внесе обвинение срещу същия доктор за незаконно придобиване на над 10 000 ампули морфин и още около 250 таблетки с такова или подобно съдържание. Стойността им била за близо 14 000 лв.

Срещу същия лекар се водели няколко дела, припомнят започнати. Той вече бил съден за теглене на пари от чужда карта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България