Арестувана мъж, подпалил пункт за изваряване на ракия

Установени са причините за пожарите в училище и жилище в Разградско, няма палежи

42-годишен мъж е задържан за палеж на пункт за изваряване на ракия в разградското село Трапище. Постройката, която не се ползвала в момента, пламнала малко след полунощ срещу вторник. Сигналът за това бил подаден на тел. 112. До идването на пожарната изгорели дървени греди и част от покривната конструкция на сградата, която била собственост на 59-годишен мъж от селото.

Два дни по-късно е установено, че казанджийницата е подпалена от мъж от селото, който се скарал със собственика и решил да му мъсти. Каква е била причината за разправията, приключила с палеж, не е ясно. Извършителят е задържан и подведен под отговорност.

От полицията в Разград съобщиха, че другите два пожара, които бяха разследвани като палежи също са изяснени. Директорският кабинет в земеделската гимназия в Завет е пламнал в резултат на късо съединение, установили експерти. Както „Труд” съобщи, сградата се отоплявала с климатици, а пожарът е лумнал към час след излизане и на последния служител към 19 часа във вторник, когато не е имало занятия. Училището няма жива охрана , а разчита на система за видеонаблюдение. Записващото устройство обаче също изгоряло.

Другият предполагаем палеж, който беше разследван в имот на жена в село Сейдол, пък се оказал самозапалване на фураж. Огънят лумнал в стопанска постройка и унищожил бали фураж и дърва за огрев. Тъй като нямало ток или печки в помещението, се правиха допълнителни огледи за установяване на причините.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право