Арестуваният кмет на Божурище ще се кандидатира отново на местните избори през есента 

“Нямам притеснения, чака ме много работа”, говореше кметът Георги Димов, докато го водеха към ареста. Според него бил наклеветен от опозицията. Снимка: Канал 3

Обвиненият в престъпление по служба кмет на Божурище Георги Димов ще се кандидатира отново на местните избори през есента въпреки ареста си. Това стана ясно днес в Апелативния спецсъд, който гледа мярката му за неотклонение, предаде БТВ.

Димов е разследван за продажбата на 4 общински имота на занижени цени. Той твърди, че става дума за политическа атака, дошла след негови действия, разрешени от Общинския съвет.

Така и тази сутрин в съда се събраха хора от Божурище, които се обявиха в подкрепа на кмета си. Според тях задържането не е случайно и е свързано с икономически и политически интереси. Те определиха ставащото като "много добре режисиран спектакъл".

Някои даже коментираха, че арестът е увеличил подкрепата за Димов и при избори днес той лесно би спечелил. Днешното решение на спецсъда ще е окончателно и няма да може да се преразглежда 8 месеца т.е. това ще бъде възможно чак след местния вот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право