Арестуваният полицейски шеф обвинен за получаване на 300 лева подкуп

Според прокуратурата Стоян Павлов прикривал телефонни измамници

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем С. Павлов за това, че на 3 октомври 2017 г., като полицейски орган – началник сектор „Охранителна полиция“ при Трето РУ на МВР-Пловдив, получил подкуп – сумата от 300 лева, за да не изпълни свои задължения по служба във връзка с предотвратяване и разкриване на престъпление – телефонна измама в размер на 1 300 лева, извършена от други лица, съобщиха от държавното обвинение.

По делото са извършени разпити на свидетели, претърсвания и изземвания и др.

Днес обвиняемият С. Павлов е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Информация по случая беше предоставена на пресконференция, в която участваха Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, Галина Андреева-Минчева, заместник окръжен прокурор, Митко Цонев, завеждащ Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Пловдив, старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР-Пловдив, и Христо Панайотов – началник отдел „Вътрешна сигурност“.

От прокуратурата съобщиха, че Стоян Павлов не е ръководил групата за телефонни измами, а им е съдействал с информация, обещавал е и закрила преди и след извършване на измамата, ако измамниците бъдат разкрити. Задържани са още един шофьор и едно "муле", а в схемата участват общо две. Единият е бил приятел на Павлов, полицията го издирва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право