Арестуван за наркооранжерия се прави на хазаин

Венцислав Чобанов/39г./-Бомбето, който беше арестуван за създаване на наркооранжерия в град Нови пазар, Шуменско, иска свобода с мотива, че бил само хазаин на помещенията в покрайнините на града. Във вторник той поиска отмяна на мярката задържане под стража от Апелативният съд във Варна, а защитата му представи договор, с който помещенията били отдавани под наем на друго лице. Според адвоката, липсват категорични доказателства, които да правят обвиняемия съпричастен към престъпленията, за които е привлечен към наказателна отговорност.

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на Венцислав Чобанов, обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества и за отглеждане на марихуана в наркооранжерия, съобщиха от пресслужбата на съда.

Както "Труд" писа, наркооранжерията беше разкрита в стопанска постройка в покрайнините на Нови пазар. Криминалисти от ОДМВР-Шумен иззели 77 саксии с канабисови растения, вентилационно, отоплително и поливно оборудване, препарати за растителна защита, съоръжения и торове. Открити са и два плика зелена тревиста маса с тегло 340 гр.

Според магисгратите, макар и в начален етап, разследващите са събрали достатъчно гласни, писмени и други свидетелства и материали, които обосновават предположението, че Венцислав е съпричастен към притежанието на наркотичните вещества, отглеждани в разкритата наркооранжерия. Фактът, че обвиняемият е бил осъждан няколко пъти за престъпления против личността, а при задържането е оказал съпротива, води и този съд, освен Окръжния съд в Шумен, до извода, че е реална опасността да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България