Арестуват пияни шофьори катастрофирали в мантинели

Снимка: Архив

Единият от нарушителите нямал и книжка

Двама пияни шофьори забили в крайпътни мантинели в Северозападна България са арестувани, съобщават от областните дирекции на полицията в Монтана и Враца.

48-годишен жител на Козлодуй с иницали В.П. е катастрофирал снощи на второкласия път от Лом за крайдунавския град. На прав участък мъжът загубил контрол над управлявания от него Мерцедес и се блъска челно в мантинела, като нанася материални щети на автомобила и на пътното съоръжение.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол с алкотест, при което е установено, че е управлявал с концентрация от 2,75 промила. Издаден му е талон за медицинско изследване. При направената справка е установено, че водачът е неправоспособен. Съставени са му 2 акта, съобщиха от полицията в Монтана. По случая е образувано бързо производство, мъжът е задържан за срок до 24 ч. Работата по случая продължава.

По същото време във Враца на пътен възел, свързващ булевардите "Васил Кънчов" и "Христо Ботев”, в метална мантинела катастрофирал лек автомобил "Хонда", управляван от Е.К./46 г./ от гр.Враца. Пробата за алкохол е положителна- 2,95 промила. Водачът е задържан. Образувано е бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право