Арестуваха адвокат за системни блудства с малолетни момчета

Бивш магистрат, който е настоящ адвокат в Търговище, е арестуван в петък вечерта за системни блудства с три малолетни момчета, на възраст 12-13 години. Това обявиха на извънреден брифинг в събота по обед окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова и говорителят на прокуратурата Васил Ангелов.

Те не оповестиха името на задържания, но в града се говори, че е арестуван известен 56-годишен юрист, който беше отстранен от системата преди години от Висшия съдебен съвет по предложение на инспектората.

На брифинга беше съобщено, че с децата е блудствано в колата или офиса на настоящия адвокат. За сексуалните услуги момчетата получавали суми от 10 до 30 лв.

Мълвата между децата, че има мъж, който плаща за „разни неща”, била способът за намиране на обекти на блудствата, казаха от прокуратурата.

В петък са разпитани 3 момчета, които са дали показания за отношенията си с мъжа. Данните са, че блудствата с тях са започнали през септември м.г. и са продължили до 27 февруари, а ден по-късно по сигнал е започнало и разследването. Вечерта той е задържан, а в събота са му повдигнати обвинения.

За квалифицираното престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години, уточни прокурор Ангелов.

Адвокатът вече е с мярка за задържане под стража за 72 часа, а в понеделник от съда ще се иска мъжът да остане в ареста.

Междувременно полицията продължава да издирва деца, които са имали контакти с мъжа.

Юристи смятат, че версията, която ще използва арестуваният юрист е, че не е знаел, че момчетата нямат навършени 14 години. Към момента категорично е установено, че спрямо тях не е имало насилие. Арестуваният пък не давал обяснения.

По случая, че ще бъдат назначени и психиатрични експертизи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право